Milanović u pismu papi: Sveti Oče…

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je oproštajno pismo još uvijek aktualnom papi Benediktu XVI, koji je nedavno najavio vlastitu abdikaciju.

Pismo premijera Milanovića papi Benediktu XVI. prenosimo u cijelosti:

Sveti Oče,

u povodu skorašnjeg završetna papinske službe, osobita mi je čast uputiti Vašoj Svetosti najiskrenije i najljepše čestitke na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu, obilježenom odanošću, dostojanstvom, dugoročnom vizijom, a osobito hrabrošću i poniznošću.

Koristim prigodu da Vašoj Svetosti još jednom zahvalim što me je srdačno primila u listopadu 2012. prigodom mog prvog službenog posjeta Vatikanu, koji se podudarao s dvadesetom obljetnicom uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Republike Hrvatske.

U tom pogledu, uvjeren sam da će Vlada Republike Hrvatske, koja je privržena čvrstim bilateralnim odnosima sa Svetom Stolicom, nastaviti raditi s nasljednikom Vaše Svetosti na Petrovom prijestolju i najbližim suradnicima, u duhu dijaloga, otvorenosti i međusobnog uvažavanja.

Želim u svoje osobno ime, kao i u ime vlade Republike Hrvatske i hrvatskog naroda, sve najbolje Vašoj Svetosti u nastavku Njezinog duhovnog života.

Izvolite primite, Sveti Oče, izraze mog osobitog poštovanja,

Zoran Milanović

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...