Miličević: “Svi se mogu vratiti, ali nikoga neću nagovarati!”

Odluče li se članovi Hrvatske stranke prava  “Dr. Ante Starčević” vratiti u  HSP, vrata su im otvorena,  kazao je to predsjednik ŽV  HSP-a Zadarske županije i  potpredsjednik stranke Ivan  Miličević upitan da za naš  list komentirati dinamiku  odnosa između dviju pravaških stranka nakon nedavnog isključenja Ante Đapića  iz HSP-a.

HSP je, podsjetimo, u korist stranke na čijem je čelu  Ruža Tomašić od lokalnih  izbora 2009. izgubio oko  trećine od ukupno 36 vijećnika izabranih u predstavnička tijela na području  Zadarske županije.

Jedno smo vrijeme, što se  tiče Zadarske županije – mirovali. Imali smo problem,  radili smo na tome da se  najprije napravi reda u vrhu  stranke i mislim da smo to  sada napravili, rekao je Miličević koji priznaje da se  spomenuto uvođenje reda  odnosilo, među ostalim,  upravo na isključenje  Đapića kojem on osobno, kako navodi, ostaje prijateljem.

Što se tiče stvaranja HSP  “Dr. Ante Starčević” moram  reći da je Ruža Tomašić bila  moja dobra prijateljica. Nju  je Đapić povrijedio u vrijeme  kada smo zajedno bili u Predsjedništvu i rekla je da ne  može ostati u stranci, dok je u  njoj Anto ĐapićTada sam Ružu Tomašić razumio, međutim, promatrao  sam kako su oni stvarali  stranku i na koji su način  nagovarali i privlačili i članove HSP-a u stranku. Stvarati stranku samo na pljuvanju bivše stranke nije lijepo.  Točno je da su oni jedan  dio članstva privukli. Čestitam, ali zamjeram način na  koji su to radili i kažem vam  da će se velika većina vratiti  u ovu stranku. Točno je da je  dio ljudi prešao kod njih i da  je postojao razlog i ja sam ga  naveo, ali sada se ljudi  vraćaju, iako još uvijek ne i u  Zadarskoj županiji. Što se  mene tiče, mogu se vratiti,  ali ja neću nikoga nagovarati, jer sam vidio kako je  ružan bio način na koji su  oni to radili i jer je to ponižavajuće za čovjeka kojega  se nagovara. Svakom su vrata otvorena, svi se mogu vratiti, kao što mogu doći i novi  članovi, rekao je Miličević  poručujući  kako to “neće biti  prelazak, već povratak”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...