‘Mister Bean’ platio nevjerojatan iznos za popravak auta

Komičar Rowan Atkinson prošle godine doživio je prometnu nezgodu vozeći brzinom od oko 240km/h, što je naknadno skupo platio: osim natučenog ramena, popravak vozila McLaren F1 koštao ga je 910.000 funti.

Britanski glumac, koji se proslavio ulogom Mistera Beana u istoimenoj seriji, oštetio je svoj McLaren F1 nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u prometni znak pored puta.

Atkinson je u nesreći zadobio povredu ramena, a u trenutku prometne nezgode vozio je brzinom od oko 240 km/h.

Tehničarima iz McLarena trebalo je četiri tjedna da analiziraju štetu na vozilu i procijene koliko bi koštao popravak. S obzirom na trenutačnu cijenu McLarena F1 na tržištu koja je otprilike 3,5 milijuna funti, osiguravajuća tvrtka odlučila se za jeftiniju varijantu: popravak vozila čiji su troškovi na kraju iznosili 910.000 funti.

Atkinson je svoj McLaren F1 kupio 1997. za 650.000 funti, ali je cijena ovog modela u posljednjih 15 godina narasla pet puta. Nakon što je auto popravljen i vraćen vlasniku, popularni glumac izjavio je da se osjeća ‘kao da je ponovo obukao svoju omiljenu vestu’.

Slavni komičar poznat je kao veliki ljubitelj brzih automobila te je prošle godine sudjelovao u emisiji Top Gear. Tada je postigao najbolje vrijeme na stazi, u konkurenciji s ostalim slavnim osobama u emisiji, prešavši krug u Kiji Cee’d za 1 minutu i 42,2 sekunde.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...