Mudrinić poručuje Vladi: “Rasteretite gospodarstvo, hitno nam trebaju nova radna mjesta!”

Gdje rezati i u najavljenom rebalansu proračuna teško je reći, no svakako se treba više okrenuti prihodovnoj strani, poručio je za Media servis predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić. Trebaju nam reforme, te paket mjera koji će rasteretiti gospodarstvo i potaknuti investicije.

“Treba stvoriti uvjete kojima ćemo privući domaći i strani kapital, potaknuti domaća i strana ulaganja i to je jedini odgovor srednjoročno i dugoročno koji će omogućiti oporavak, zapošljavanje i prosperitet”, rekao je Mudrinić.

Premda ministar financija Slavko Linić jučer nije otkrio na kojim stavkama planira uštedjeti, iz Vlade su prije stizale najave o mogućem smanjenju izdatka za investicije. Što misli o tom potezu Mudrinić nije konkretno odgovorio, već je poručio.

“Mislim da investicije koje će otvoriti radna mjesta nam apsolutno trebaju. Drugo je pitanje kako ih financirati. Je li moguće te investicije napraviti uz podršku privatnog, domaćeg ili stranog, sektora ili to mora biti isključivo preko proračuna. To treba preispitati. Nema nikakvog razloga da država konkurira privatnom sektoru sa svojim investicijama. Međutim, sad je očigledno vidljivo svima da treba vrlo pažljivo selektirati što država treba raditi, a što treba prepustiti i potaknuti privatni sektor da radi”, zaključuje Mudrinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...