Nagradna igra Ministarstva financija “Bez računa se ne računa”: Nagrade onima koji prikupljaju račune

Nakon što je Porezna uprava od Nove godine uvela fiskalizaciju, Ministarstvo financija očekuje i aktivno uključenje građana u suzbijanje sive ekonomije. Zbog toga su krenuli s nacionalnom kampanjom, ali i nagradnom igrom pod sloganom “Bez računa se ne računa”.

Glavni cilj kampanje je osvijestiti građane Republike Hrvatske o važnosti uzimanja računa pri svakom plaćanju. Kako bi se građane potaknulo na uzimanje računa, danas je počela nagradna igra “Bez računa se ne računa” u kojoj će za po tri nagrade u četiri kola konkurirati svi koji prikupe 20 fiskalnih računa izdanih od 1. veljače 2013. priređivač igre je Hrvatska lutrija, a pokrovitelj Ministarstvo financija.

Nagradni fond iznosi 180 tisuća kuna, odnosno, nagrade u jednom kolu su tri potrošačke kartice u vrijednosti od 20, 15 i 20 tisuća kuna.

“Siva ekonomija u neravnopravan položaj dovodi one koji rade pošteno u odnosu na one koji umjesto u državni proračun, novac stavljaju u svoj džep. Nije pravedno da neki plaćaju sve svoje obveze prema državi, a da ju drugi varaju i zapravo žive na račun poštenih i vrijednih”, stoji u priopćenju Ministarstva financija prema čijim se podacima zbog neizdavanja računa ili ponovnim ispisivanjem već izdanih računa državni proračun oštećuje za milijardu kuna godišnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...