Nela Šarić i kvartet Mystique u Zadru

U srijedu, 6. veljače sa svojim kvartetom Mystique predstavit će se mlada zadarska sopranistica Nela Šarić. Uz svoje kolegice Ani Vuletić, Elmu Burnić i Željku Spinčić pjevat će u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati u ciklusu Mladi zadarski glazbenici.

Nelu Šarić Zadrani su najčešće slušali kao pjevačicu klasičnog repertoara, no ovoga puta, kao dio kvarteta Mystique, osim toga izvodit će i obrade filmske glazbe za vokalni sastav te duhovna djela.

Na programu će se tako naći skladbe od gregorijanskog korala, preko Johanna Sebastiana Bacha do Ennia Morriconea i tradicionalnih kršćanskih pjesama.

Kvartet Mystique odlikuje drugačiji, atraktivni pristup izvođenju odabranog repertoara. Njihovu posebnost, ali i kvalitetu prepoznali su već brojni organizatori festivala i natjecanja poput Festivala duhovne šansone Sveti Mihovil u Šibeniku, potom Međunarodnog natjecanja vokalnih ansambala Vocal Marathon 2012. u Rijeci gdje su osvojile drugu nagradu žirija…

Kvartet je održao i samostalne koncerte kao što je realizirao gostovanja na koncertima drugih ansambala, te na događanjima humanitarnog karaktera.

Cijena ulaznice za ciklus Mladi zadarski glazbenici je jedinstvena i iznosi 15 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...