Neviđane čekaju produženje pristaništa

U Neviđanama na Pašmanu priprema se zanimljiv projekt: sada neuvjetno mjesno pristanište trebalo bi se rekonstruirati u pravu rivu sa školjerom koja bi omogućila normalan vez ne samo lokalnim turističkim brodovima nego i nautičarima.

– Pripremamo dokumentaciju za značajno produženje o rive uz koju će biti gaz od pet metara. Projekt nam je upravo dobio suglasnost Ministarstva zaštite okoliša i sad idemo dalje. Trebamo ishoditi suglasnost za glavni projekt u županijskim uredima za ove poslove, a onda naći novac jer se radi o projektu vrijednom oko pet milijuna kuna, objašnjava načelnik Općine Pašman Nedjeljko Medić.

Zasad je pristanište u Neviđanama lokalnog karaktera, nije u nadležnosti Županijske lučke uprave, no ovaj projekt znači da uskoro mora doći do promjene kategorizacije.

– Projekt je značajan za cijeli ovaj dio Pašmana, a očekujemo podršku i Ministarstva pomorstva i infrastrukture. S pripremljenom dokumentacijom kandidirat ćemo se za sredstva EU-a, vjerujem u neki od strukturnih fondova jer ubuduće će u biti svi ovakvi projekti morati proći sličnu proceduru jer više neće biti dosadašnjeg proračunskog financiranja, kaže Medić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...