Niz hladnijih dana sa snijegom i minusima

Od subote poslijepodne do sredine sljedećeg tjedna u cijeloj će Hrvatskoj biti hladnije, a ponovno će biti snijega u kontinentalnim krajevima. Jutarnje temperature mjestimično će pasti i do -10, dok će se najviše dnevne u unutrašnjosti približiti nuli, najavljuju prognostičari.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti oblačno. U nizinskim kopnenim krajevima i na Jadranu padat će kiša, a u gorju susnježica i snijeg. Sredinom dana temperature će osjetno pasti pa su prema kraju dana snijeg i u susnježica mogući i u nizinama. Na Jadranu su mogući i grmljavinski pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, a tijekom popodneva na sjevernom će dijelu zapuhati umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U nedjelju ujutro će u cijeloj zemlji i dalje biti oblačno. Na Jadranu će padati kiša, u gorju snijeg i susnježica, a u nizinskim krajevima unutrašnjosti kiša i susnježica. Sredinom dana se očekuje prestanak oborina te postupno razvedravanje sa zapada. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverozapadnjak dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će ići od -2 do 3, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -2 do 4, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U ponedjeljak će u cijeloj zemlji biti pretežno do djelomično sunčano te hladno. U sjeverozapadnim krajevima tijekom dana je moguć jači razvoj naoblake, ali bez oborina. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura koja će oslabiti tijekom dana. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -10 do -5, a na Jadranu od -1 do 5°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U utorak će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku, u Dalmaciji i vedro. U drugom dijelu dana postupno će se naoblačiti sa zapada, a u noći na srijedu na sjevernom Jadranu moguća je i kiša. U kopnenim krajevima će puhati slab vjetar dok će na Jadranu zapuhati slabo jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -6 do -2, a na Jadranu od 0 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U srijedu će posvuda biti oblačno s kišom na Jadranu i u većem dijelu unutrašnjosti, dok će snijega i susnježice biti u gorju. Krajem dana, s padom temperature, susnježice i snijega može biti i u nizinama. U unutrašnjosti će puhati umjeren južni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U četvrtak ujutro će biti oblačno s kišom na Jadranu te susnježicom i snijegom u unutrašnjosti. Tijekom dana očekuje se postupno smirivanje vremena i prestanak oborina. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak dok će na Jadranu zapuhati bura. Temperature će biti u laganom padu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...