Novi Foto dani mladih u Zadru!

Srednjoškolci već tri godine ostvaruju neostvarivo – otvorene prijave za 3. Foto dane mladih uz Canon

Prije točno tri godine nastala je ideja za Foto dane mladih, mali projekt koji okuplja mlade fotografe i modele, upoznaje ih sa manje poznatim dijelovima Hrvatske i osigurava im zabavu i druženje. Zajedničkim snagama mladi iz Karlovca i Zadra uhvatili su se, za njihove godine, nevjerojatnog i nepoznatog posla organizacije festivala. Organizacijski tim imao je od 15 do 17 godina uz tek malu pomoć već uhodanih organizatora sličnih stvari. Iako se činilo nevjerojatno, petnaestak fotografa i modela u proljeće 2011. stiglo je u Kutinu, prvi grad Foto dana mladih.

Uspjeh ih je pogurao naprijed i potakao da Foto dane se činilo fotografa mladih godine. Tako je i bilo, pedesetak sudionika, mentora i suradnika na proljeće 2012. stiglo je u Veli Lošinj. Tri kategorije fotografiranja, nekoliko predavanja, večer filmova, večer otvorenja s bogatim programom, nezaboravna zabava samo je dio stvari koji je obilježio druge po redu Foto dane mladih.

Sudionici su izjavili da mi je sudjelovanje bilo jedno od najsavršenijih iskustava u životu, a organizatori na svojoj stranici ponosno istaknuli : Obišli smo 6 gradova izložbama, vidjelo nas je nekoliko tisuća ljudi, skupili smo 170 prijava, okupili 20 najboljih, proveli 3 dana u Velom Lošinju. Stvorili nova prijateljstva, snimili tisuće fotografija, predstavili mlade fotografe, modele, filmaše i pjevače na svečanom otvorenju. Zabavili se i po riječima sudionika organizirali smo “najsavršeniju stvar u njihovom životu” … 

Ove godine sada već uhodani i iskusni organizatori ponovno su se sastali i započeli sa organizacijom prvog i jedinog natjecanja i festivala fotografije isključivo za mlade! Manifestacije je u samo dvije godine doživjela veliku popularnost među mladim fotografima diljem Hrvatske, zainteresiranost medija, ali i sponzora. Od ove godine Foto dane mladih kao generalni pokrovitelj podržao je Canon Hrvatska! Iza sebe imaju puno, no za zadatak stavljaju još više. N0vi Foto dani mladih uz Canon započinju izložbama u više od pet gradova diljem Hrvatske, traju dan duže, imaju kategoriju više, nove radionice i debate, puno popratnog i zabavno-edukativnog sadržaja. Prijave su otvorene, a ova mlada i mala skupina ljudi s velikim idejama program trećih Foto dana mladih počela je pripremati.

Od 2. do 5. svibnja Zadar postaje središte fotografije mladih! Pratite njihov rad na stranici www.fotodanimladih.com.hr i širite ovu jedinstvenu fotografsku priču mladih! A vi fotografi i modeli, prijavite se! Prijave su otvorene!

B2_v1

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...