Oglasila se i bolnica u Philadelphiji

Dječja bolnica u Philadelphiji je reagirala na negativne komentare koji su se pojavili u hrvatskoj javnosti i na njihovom Facebook profilu u vezi dizanja cijene liječenja malene Nore Šitum.

‘Klinička dječja bolnica u Philadelphiji godišnje liječi tisuće djece iz našeg susjedstva, Amerike i cijelog svijeta i odgovorno brinemo o zdravlju sve te djece. Mi znamo koliko obitelji, prijatelji i zajednice u cjelini ulažu u liječenje kako bi osigurali najbolju moguću njegu za sve svoje pacijente’. stoji na početku priopćenja Dječje bolnice u Philadelphiji koje je dostavljeno Večernjem listu u srijedu navečer.

‘Dok nam pacijentova privatnost zabranjuje komentiranje zdravstvenog stanja svakog pojedinca bez njegovog posebnog pristanka želimo zamoliti javnost da razumije pravilnike o cijenama naših usluga za sve obitelji koje dolaze izvan Amerike. Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo započeti liječenje. Ponekad su potrebni i dodatni klinički tretmani i pretrage koje mogu potrajati tijekom nekoliko godina, u našoj bolnici ili domovini pacijenta. Dječja bolnica u Philadelphiji ne naplaćuje praćenje kliničkog liječenja odmah na početku liječenja i ako se dijete dodatno ne tretira u našoj bolnici mi nikada nećemo tražiti naknadu za nastavak liječenja. Svim obiteljima i pacijentima na početku liječenja predstavimo sve potencijalne troškove kako bi mogli razumjeti s kojim se financijskim problemima mogu biti suočeni’, pišu iz Dječje bolnice.

‘Trudimo se svim ‘međunarodnim’ obiteljima i pacijentima objasniti razliku između početnih troškova liječenja koje mi naplaćujemo u bolnici i koji se ne mijenjaju od potencijalnih budućih troškova koji će ovisiti o budućim kliničkim tretmanima’, zaključuju u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...