Osnovana podružnica Zelene liste na Pagu

Članice i članovi nevladinih udruga iz Paga: “Cvit soli”, “Udruge mladih” i “Udruge iznajmljivača apartmana i soba” odlučili su nakon višegodišnje suradnje pridružiti se Zelenoj listi te izaći na predstojeće lokalne izbore s vlastitom kandidacijskom listom.

Supredsjednica “Zelene liste” Vlasta Toth, predsjednica Vijeća “Zelene liste” Atana Grbić – Martinović i dopredsjednik podružnice Zadar Mate Ćurković, nazočili su osnivačkoj skupštini nove podružnice u Pagu.

Ispred petnaest članica i članova stranke za predsjednicu podružnice “Zelene liste” Pag izabrana je Sanja K. Želehovski, dok je za podpredsjednika izabran Frane Fabijanić. Tajnica podružnice Pag postala je Marina Paro Vidolin – Kolevski.

Podružnica u Pagu druga je u nizu podružnica Zelene liste u Zadarskoj županiji te će zajedno s zadarskom izaći na županijske izbore.

Dugogodišnjim djelovanjem kroz civilni sektor uvidjeli su probleme koje kao nevladine organizacije nisu bile u mogućnosti riješiti. “Želimo razvoj našeg grada kroz održivi i zdravstveni turizam, energetsku učinkovitost te otvaranje Muzeja grada Paga čime bi doprinjeli produžetku turističke sezone u gradu i poboljšanju kvalitete života stanovnica i stanovnika Paga. Jedinice lokalne samouprave ne moraju pokušavati predvidjeti budućnost, ali trebaju budućnosti pristupati odgovorno i transparentno, slušajući potrebe građanstva. Kao udruge smo bili onemogućeni u našim nakanama poboljšavanja i razvoja kvalitete života i rada u lokalnoj sredini, te smatramo da ćemo sudjelovanjem u vlasti donijeti boljitak svim našim sugrađankama i sugrađanima.” kaže Sanja K. Želehovski.

Do sada smo bili korektiv vlasti te glas naroda. To se najviše vidjelo u slučaju tkz. “kanala grad Pag – Košljun”. Sa Zelenom listom smo pokrenuli peticiju protiv spomenutog “kanala” koju je potpisalo preko 7.000 ljudi. Umjesto takvih projekata kao što je spomenuti “kanal” želimo dobre projekte koji će biti na korist svim građanima, a to možemo napraviti jedino kroz institucije vlasti.

Zelena lista je pridružena članica European Green Party kao najjača zelena politička opcija u Hrvatskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...