PK Jadera prva u ekipnom poretku

U nedjelju, 17. veljale, mlađi članovi Plivačkog kluba Jadera su nastupili na 3. i 4. kolu lige ŠI-ZD za mlađe kadete i početnike. Ova dva kola u organizaciji PK Šibenik su ujedno bila i završna kola lige. Na natjecanju je nastupilo 59 plivača Jadere koji su svojim nastupom oduševili sve prisutne i pokazali da su marljivo trenirali te da su na pravom putu da budu među najboljim plivačima u svom uzrastu. Nakon sva 4 kola lige u ukupnom ekipnom poretku PK Jadera je zauzela prvo mjesto sa 2567 bodova, na drugom mjestu je PK Zadar sa 2095 bodova, a na trećem PK Šibenik sa 1874 bodova. Plivači su se sa osvojenih 1565 bodova plasirali na prvo mjesto dok su plivačice sa osvojenih 1002 bodova zauzele drugo mjesto.

Najuspješniji plivač u dobnoj skupini mlađih kadeta bio je Duje Grgić koji je u 12 isplivanih disciplina tokom četiri kola lige skupio 3283 LEN bodova te se u svojoj dobnoj skupini plasiirao na prvo mjesto. Duje je od 12 isplivanih disciplina 10 puta zauzeo prvo mjesto te dva puta treće mjesto. Nakon sva 4 kola najvrijedniji rezultat lige za mlađe po LEN tablicama također je isplivao Dujee Grgić i to u disciplini 400 m slobodno gdje je za rezultat 5:06.38 zaradio 334 boda.

Kad su djevojke u pitanju najvrijednije rezultate u dobnoj skupini ml.kadeta ostvarile su Ellena Šušteršić i Tonka Krstić

Ellena Šušteršić je tijekom četiri kola lige skupila 2727 LEN bodova te se plasirala na drugo mjesto u svojoj dobnoj skupini. Od 12 isplivanih disciplina Ellena se jednom plasirala na prvo mjesto, sedam puta na drugo te tri puta na treće mjesto.

Tonka Krstić je tokom lige skupila 2553 LEN boda te se plasirala na treće mjesto u dobnoj skupini ml.kadetkinja. Od naših djevojaka Tonka je isplivala najvrijedniji rezultat i to u disciplini 400m slobodno koju je isplivala za 6:03.87 i zaradila 269 LEN bodova. Od 12 isplivanih disciplina Tonka se jednom plasirala na prvo mjesto, tri puta na drugo, te sedam puta na treće mjesto.

Na kraju lige među deset najboljih mlađih kadeta plasirali su se i: Stipe Medić na četvrto mjesto sa 2647 LEN bodova, Ante Šikić na peto mjesto sa 2388 LEN bodova, Mateo Škalec na šesto mjesto sa 2364 LEN boda, Dorijan Marin na sedmmo mjesto sa 2065 LEN bodova i Renato Govorčin na deveto mjesto sa 1918 LEN bodova. Slobodno možemo reči da su naši dečki dominirali kategorijom mlađih kadeta. Kad su djevojke u pitanju među deset najboljih mlađih kadeta plasirali su se i: Petra Lučev na četvrto mjesto sa 1944 LEN bodova i Petra Dobrić sa 1290 LEN bodova.

U dobnoj skupini početnika fantastične rezultate su isplivali Maksim Komadina i Filip Smolić.

Maksim Komadina je nakon četiri kola lige skupio 1956 LEN bodova te se plasirao na prvo mjesto u kategoriji početnika. Od 12 isplivanih disciplina Maksim se tri puta plasirao na prvo mjesto, šest puta na drugo, te tri puta na treće mjesto.

Drugo mjesto u dobnoj skupini početnika zauzeo je Filip Smolić sa 1943 LEN boda. Filip je od 12 isplivanih disciplina sedam puta zauzeo prvo mjesto, dva putaa drugo, te dva puta treće mjesto. U dobnoj skupini početnika Filip je isplivao najvrijedniji rezultat i to u disciplini 50m slobodno gdje je s vremenom 34.76 zaradio 199 LEN bodova.

Na kraju lige među deset najboljih početnika plasirao se i Tomi Vukić koji je sa 991 LEN bodom ligu završio na devetom mjestu, dok su među djevojkama u deset najboljih svoje mjesto našle i Zara Nižić koja se sa 1042 LEN boda plasirala na osmo mjesto, a slijedi je na devetom mjestu Mia Molnar sa 923 LEN boda.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Petra Dobrić, Maggie Grbić, Magdalena Ikić, Lucija Klasić, Mia Klasić, Ema Krstić, Tonka Krstić, Petra Lučev, Barbara Marin, Sara Pavić, Marija Maraš, Jana Milin, Mia Molnar, Zara Nižić, Martina Pestić, Paula Pestić, Ana Radman, Ellena Šušteršić, Aneta Zurak, Diego Bajlo, Sandro Barić, Josip Budak, Renato Govorčin, Duje Grgić, Roko Grgić, Matija Ivanov, Teo Jakšić, Lovre Jerak, Duje Jelenić, Maksim Komadina, Angelo Kovačević, Noa Kuman, Kristijan Lisica, Josip Lukić, Šime Lukić, Dorijan Marin, Matija Matić, Marino Mitrović, Luka Mitrović, Nikola Marić, Stipe Medić, David Morović, Mate Nižić, Petar Pilipović, Luka Rončević, Daniel Sekula, Filip Smolić, Tomi Vukić, Roko Zubčić, Ante Šikić, Mateo Škalec.

Treneri koji su vodili ekipu: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac, Toni Kostić, stoji u priopćenju PK Jadere.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...