Podijeljena rješenja o isplati naknada za nabavku školske opreme

U općinskoj vijećnici jučer i danas su podijeljena rješenja o isplati jednokratne naknade za nabavku školske opreme za učenike osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2012./2013. Rješenja je roditeljima osobno uručivao načelnik Općine Kristijan Kapović. Na jučerašnjoj podjeli rješenja za osnovnoškolce okupljene roditelje pozdravio je načelnik Kapović, koji je roditelje ukratko upoznao s naknadama za nabavku školske opreme u okviru socijalnog programa Općine Vir. Između ostalog je naveo i pomoć koju Općina pruža radu Osnovne škole Privlaka, čiji  dio je i  Područna škola Vir. Na malenoj svečanosti roditeljima se obratio i direktor Osnovne škole Privlaka Šime Vukić, istaknuvši odličnu suradnu s Općinom Vir i načelnikom Kapovićem. Posebno je istaknuo nedavnu brzu reakciju Općine prilikom prokišnjavanja zgrade Područne škole u Viru, kada je za kratko vrijeme izvršena sanacija čitavog krovišta. Načelnik Kapović  je dodao da će Općina Vir ove godine izdvojiti 450.000 kuna iz proračunskih sredstava za Osnovnu školu Privlaka, a najveći će dio tih sredstava biti utrošen na opremu u zgradi Područne škole Vir.
Identična rješenja o isplati naknade uručena su danas i roditeljima učenika srednjih škola. Kao i jučer  načelnik Kapović je pozdravio roditelje srednjoškolske djece, te im ukratko pojasnio svrhu i prednosti podjele ovih naknada. S obzirom na to da se radi o srednjoškolcima, koji bi se dobrim djelom trebali odlučiti na nastavak školovanja studiranjem, načelnik je okupljene roditelje podsjetio i na pomoć koju Općina izdvaja za studente u iznosu od 1200 kuna mjesečno za one koji studiraju izvan Zadarske županije, odnosno 800 kuna za one koji pohađaju studij na prostoru Zadarske županije. Uz to je istaknuo i mogućnost dobivanja dodatnih 400 kuna na spomenute iznose za studente koji akademsku godinu završavaju s odličnim uspjehom. “Važnost potpora za školovanje posebno je važna za Vir, jer su Viru za njegov budući razvoj potrebni visokoškolovani ljudi različitih profila”, objasnio je načelnik Kapović svrhu davanja ovakvih poticaja. Nakog pozdravne riječi načelnik je svakom od roditelja osobno uručio rješenja.
Ukupno je podijeljeno 157 rješenja, svako za isnos od 1500 kuna. Općina je tako za ovu svrhu izdvojila ukupno 235 500 kuna.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...