Policija opovrgava ikakve istrage, Baraba podnijela prijavu ODO-u

Iako je lokalni portal Znet u člancima potpisanim od strane Znet redakcije danas objavio kako PU zadarska istražuje autora niza video uradaka na YouTube-u poznatom pod imenom Ratni profiter, redakcija Antene Zadar provjerila je spomenute informacije koje su se pokazale ne baš točnima.

– Poštovani, Policijska uprava zadarska ne može komentirati sadržaje pojedinih medijskih napisa ili vijesti. U ovom trenutku u ovoj policijskoj upravi ne provodi se kriminalističko istraživanje kako se implicira, niti se pojedini policijski službenici Policijske uprave zadarske mogu dovesti u vezu s temom članka na koji se pozivate, stoji u odgovoru glasnogovornika PU zadarske, Elisa Žodana.

Arijana-Baraba
Arijana Baraba, bivša vlasnica  i glavna urednica Znet-a

Prema pisanju spomenutog portala, glavna urednica Arijana Barba, jutros je Općinskom državnom odvjetništvu podnijela prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a zbog odavanja službene tajne i kaznenog djela protiv privatnosti.

Istina je, gospođa Baraba podnijela je jutros prijavu o kojoj govorite i to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći, rekla nam je općinska državna odvjetnica, Marijana Stipić.

Nemam informacija da je itko drugi podnio ikakvu prijavu vezano uz ovu temu, dodala je Stipić, neizravno demantirajući napise Znet-a o brojnim prijavama niza uglednih Zadrana.

Iako spomenuti portal implicira kako je riječ, zapravo, o predizbornom potezu nepoznatog autora, nije jasno kakav predizborni potez uključuje samu glavnu urednicu istoga, s obzirom ne to da prema našim saznanjima spomenuta nije uključena u nikakve predizborne pa ni političke utrke, vode ili poslove (op.a). Zanimljivo je također kako Znet redakcija navodi da je policija od YouTube-a već zatražila informacije o anonimnim počiniteljima, no to prema saznanjima Antene Zadar, nije učinjeno.

Podsjetimo, riječ je, dakako, o inkriminirajućim video uradcima koji redom prozivaju poznate zadarske poduzetnike pa i političke igrače, kojima bi, nedvojbeno, isti mogli “pomutiti” poslove ili buduće karijere. Naime, svi video uradci koje je na YouTube postavio autor Ratni profiter, prozivaju niz uglednih poslovnih, političkih i ostalih čimbenika u Zadru, što svakako daje naslutiti kako je riječ o obračunu. Poznato je s kim se autor obračunava, no i dalje ostaje nepoznanica – tko je on.

Kako će se cijela stvar odvijati, koji će epilog polučiti te tko stoji iza istih uradaka, vjerujemo kako će biti poznato u rekordno brzom roku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...