Poličnik: otvorit će se 400 radnih mjesta

U poslovnoj zoni Grabi pokraj Poličnika uskoro će početi s radom pogon za preradu suhomesnatih proizvoda kapaciteta 300 tona. Gradi ga “Agro-trgovina” iz Bakra, a to je samo jedna od već desetak tvrtki koje rade u ovoj uistinu raznovrsnoj poslovnoj zoni.

Od starosjedilaca tu su “Nec”, “Kemoplast” i “Knežević” d.o.o., pa “SAS-Vektor”, a uskoro će tu početi raditi “Teši-tunolov” i prerada riba “Mišlov”. No za ovu zonu najzanimljivije je ono što predstoji – širenje za još 55 hektara.

Upravo kreće javna rasprava za četiri odvojena detaljna plana koji se nastavljaju na južnu i zapadnu stranu sadašnje zone Grabi.

Veliki je interes za gradnju solarnih elektrana, pa su, zbog zakonskih odredbi prema kojima se solarka od maksimalno jednog megavata mora smjestiti na jednoj parceli, napravljena četiri plana. Solarke će biti na ukupno 30 hektara, a ostali teren je u njihovoj funkciji, kaže načelnik Davor Lončar.

No to je samo dio velikog zahvata na uređenju poslovnih zona u općini Poličnik. Intenzivno se radi i na uređenju zone Murvica jug, u kojoj će za nekoliko dana početi postavljanje betonskih elemenata za novu tvornicu Lesnine. Elementi se izrađuju u BiH, a ovih dana počinje gradnja betonskih stopa na koje će se elementi postavljati. Očekuje se da će montaža biti dosta brza, a u “Lesnini” su najavili da će u ovom proizvodno-prodajnom centru posla biti za čak 200 ljudi!

Do ljeta će biti gotov i ulaz s Magistrale u poslovnu zonu Murvica jug, s tim što to nije samo rješenje za ovu zonu općine Poličnik. Naime, s tim ulazom se rješava ulaz i u buduću veliku poslovnu zonu Crno, pa čak i za zonu Zemunik ako se ikada realizira.

Očekujemo da će ove godine u našim poslovnim zonama biti otvoreno 350-400 radnih mjesta, što je, vjerujem, odlična vijest u današnje krizno vrijeme, kaže načelnik Lončar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...