Poluotokom prošetao Sulejman, nepoželjni Milanović i pokretna pučka kuhinja

Barem na kratko, danas je oživio zadarski Poluotok. Na njemu se, naime, održao ovogodišnji Zadarski karneval 2013. u organizaciji Turističke zajednice.

Dvadesetak ekipa prodefiliralo je od Lipotice, preko Trga do Foruma, uveseljavajući raznoraznim maskama i “porukama” okupljeno pučanstvo.

Već tradicionalno, početak povorke nije mogao proći bez motoriziranih članova MK Beštije. Privlačani su okupljenima upriličili prizore iz Sulejmana Veličanstvenog, premijeru Milanoviću društvo su pravili Fred i Vilma Kremenko s prijateljima, ritmovima salse njihali su se Lukoranci i Lukoranke.

Zanimljivo je kako je pučka kuhinja okupljenima dijelila grah i kobasice, što je velika većina dočekala s iznimnim odobravanjem.

Posebno zanimljivi, složili su se okupljeni, bili su Ninjanke i Ninjani koji su ove godine svima demonstrirali Salt Queen Trophy.

Ove godine, kao gosti, Karnevalu su svoj doprinos dali i pripadnici maškarane skupine iz Kaštela, koja slavi čak dva stoljeća.

Unatoč vapaju okupljenih, predstavnici gradske vlasti nisu se pojavili kako bi čuli molbe svojih sugrađana.

Kako je naš portal cijelu karnevalsku povorku prenosio uživo, oni koji nisu uživo nazočili ili nisu bili u prilici gledati prijenos uživo, donosimo dio atmosfere na Trgu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...