Porezna poručila da nema milosti – zatvoreno 67 poslovnih prostora

Porezna uprava nastavila je s nadzorom primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Nakon 10.356 obavljenih nadzora, inspektori Porezne uprave zapečatili su 67 poslovnih prostora.

”Posebno želimo naglasiti da više nećemo imati razumijevanja za obveznike fiskalizacije koji se nisu prilagodili Zakonu ili ga ne poštuju. Prijava građana zbog neizdavanja računa ili ispisivanja lažnih računa sve je više, što nas dovodi do zaključka da postoji velik broj obveznika fiskalizacije koji Zakon nisu ozbiljno shvatili. S obzirom na navedeno, ukoliko inspektori Porezne uprave kod obveznika tijekom nadzora ustanove nepravilnosti, odmah pečate poslovni prostor i određuju novčanu kaznu”, poručili su iz Ministarstva financija.

Od uvođenja fiskalizacije prošla su gotovo dva mjeseca, zbog čega u poreznoj kažu kako više neće popuštati obveznicima, piše Dnevnik.hr. Naglašavaju i kako sav promet bilježi server zbog čega nije potreban izlazak inspektora na teren da bi se ustanovile nepravilnosti u poslovanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...