Portal Potraga nezaposlene ‘vodi’ na posao

Grad Zadar se aktivno uključio u rješavanje problema nezaposlenosti, pa je osmislio Potragu, portal ponude i potražnje tržišta rada Zadarske županije, koji bi bio komunikacijski kanal putem kojeg bi poslodavci mogli doći do potrebne radne snage, a nezaposleni do posla. Projekt Potraga kandidiran je za sredstva Europske unije putem natječaja “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja”, koji je u sklopu IV. komponente programa IPA objavio Hrvatski zavod za zapošljavanje, piše Slobodna Dalmacija.

– Projekt bi se provodio tijekom 15 mjeseci, a partneri Gradu Zadru na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, HGK – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Razvojna agencija Zadarske županije (ZADRA). Projekt je uspješno prošao drugi krug evaluacije i trenutačno je u fazi provjere prihvatljivosti nositelja i partnera od strane ugovornog tijela – kazala je Ana Odvitović, savjetnica za EU projekte u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Zadra.

Projekt Potraga je, kako je pojasnila Odvitović, usmjeren prema realizaciji ciljeva definiranih u Strategiji razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije i razvijanju lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te uspostavi ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada i jačanju dijaloga radi postizanja ove ravnoteže.

– Sam sadržaj portala bit će definiran tijekom provedbe projekta kroz dijalog dionika na tržištu rada; poslodavaca, nezaposlenih, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i obrazovnih institucija – rekla je Odvitović o projektu za koji je traženo 160 tisuća eura.

U protekle dvije godine Grad Zadar je sudjelovao u prijavljivanju ukupno 22 projekta u ukupnoj vrijednosti većoj od devet milijuna eura. Od prijavljenih projekata trenutačno su dva uspješno ocijenjena u drugom krugu evaluacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...