Prema kraju tjedna kišovitije, za vikend obilniji pljuskovi

Nakon što je utorak diljem Dalmacije donio pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme, već danas nam stižu oblaci, a s odmicanjem tjedna kiša će biti sve češća i obilnija.

Srijeda, dakle, posvuda donosi promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme, a malo kiše može biti tek krajem dana i to osobito u južnoj Dalmaciji. U zaobalju je moguće i malo snijega. Puhat će većinom slab levanat i bura, a na jugu Dalmacije prema kraju dana i umjereno jugo. Temperature će se kretati između 7 i 13°C.

U četvrtak očekujemo promjenjivo oblačno vrijeme s povremenom kišom, posebice na jugu Dalmacije gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U višim predjelima Zagore može biti i snijega. Na sjeveru Dalmacije umjerena do jaka bura, a na jugu levanat i jugo. Najviše temperature između 6 i 13°C.

U petak promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše koja je izglednija krajem dana i u noći na subotu. Puhat će umjerena bura i levanat, navečer u okretanju na umjereno do jako jugo. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Za vikend očekujemo najnepovoljnije vremenske prilike u ovom tjednu!

Subota će proteći u znaku oblačnog i kišovitog vremena. Ponegdje će biti i lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom! Puhat će umjereno, na otvorenom moru i jako te vrlo jako jugo! Temperature u porastu, osobito jutarnje, koje se uglavnom neće spuštati ispod 8°C, a dnevne vrijednosti mogu doseći 15°C.

U nedjelju se uglavnom još prijepodne očekuju obilniji pljuskovi s grmljavinom uz umjereno do jako jugo, dok bi poslijepodne oborine postupno oslabile, kasnije i prestale. Poslijepodne će vjetar okrenuti na slab do umjeren levanat. Razlika jutarnjih i dnevnih temperatura neće biti velika, pa možemo reći da će se uglavnom kretati od 9 do 15°C.

Pouzdanost prognoze nakon vikenda opada zbog relativno složene atmosferske situacije nad našim krajevima, pa nastavak teksta valja uzeti s dozom rezerve.

Ponedjeljak i utorak bi ipak trebali donijeti nešto povoljnije vrijeme. Sada se čini kako će prevladavati barem djelomice sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku, ali će i dalje postojati mogućnost za malo kiše. Temperature će ostati slične onima za vikend, možda samo uz nekoliko stupnjeva niže jutarnje vrijednosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...