Pristiglo 25 prijedloga za godišnju i 2 prijedloga za životnu nagradu

Danas ističe rok za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije. Do 14.30 sati na adresu Doma županije u Zadru pristiglo je 25 prijedloga za godišnju nagradu i 2 prijedloga za nagradu za životno djelo.  

– Još će se pričekati do polovine idućeg tjedna na prijedloge koji će eventualno doći s poštom. Bitno je da je na pečatu istaknut današnji datum. Nakon toga prijedlozi će se otvoriti i Odbor za dodjelu javnih priznanja predložit će kandidate za nagrade na sljedećoj sjednici Županijskog vijeća, rekla nam je glasnogovornica Vlatka Vučić Marasović.

Prema kriterijima pozivnog natječaja, godišnja nagrada Zadarske županije dodjeljuje se za postignuća ostvarena u prethodnoj godini, dok se godišnja županijska nagrada može dodijeliti pojedincu, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama.

Nagrada za životno djelo može se dodijeliti samo pojedincu za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom svog radnog vijeka i koje u određenom području društvenog života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Zadarske županije.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mogu isticati sve fizičke i pravne osobe. Javna priznanja dodjeljuju se za najveće zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, umjetnosti, sporta, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava kao i ostalih područja društvenog života.

Javna priznanja Zadarske županije dodjeljuju se na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Županije – 16. travnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...