Priznanje paškim glazbenim entuzijastima

Među deset laureata, koje je Odbor za dodjelu  javnih priznanja Zadarske  županije predložio za dobitnike godišnjih nagrada Zadarske županije je i Gradska  glazba Pag.

Ovo lijepo priznanje samo  je šlag na tortu za 90. rođendan paških glazbara.

– Dobiti županijsku nagradu za 90. rođendan lijepo je  priznanje svakom od tridesetak sadašnjih članova  Gradske glazbe Pag, ali i  svim nebrojenim glazbenim  entuzijastima koji su tu muzicirali i dali svoj pečat dugoj  90-godišnjoj povijesti paške  Glazbe, rekao je Branko Barbir, aktualni kapelnik Gradske glazbe  Pag.

Za dobitnika županijske  nagrade Gradsku glazbu Pag  predložio je Grad Pag, a u  obrazloženju prijedloga  među ostalim se navodi da  Gradska glazba Pag od svog  osnutka 1923. godine sudjeluje u kulturnom životu  grada prigodom svakoga  većeg državnog, vjerskog i  gradskog blagdana, priređuje vlastite cjelovečernje  koncerte, sudjeluju na različitim županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima i susretima puhačkih  orkestara.

U sklopu obilježavanja 90.  obljetnice članovi Gradske  glazbe Pag dat će izraditi i  kamenu ploču na kojoj će biti  uklesana melodija Paškog  kola, a uz pomoć sponzora  nadaju se i da će na svjetlo  dana izići i monografija  paške gradske glazbe.

 

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...