Rade Šimičević novi predsjednik Crvenog križa Zadarske županije

Na izborno-konstituirajućoj skupštini Društva Crvenog križa Zadarske županije za novog predsjednika Društva na mandatno razdoblje od četiri godine izabran je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru. Za njegove zamjenike izabrani su Nadislav Pedić i Svemir Jelžabek.

Osim izbora novog predsjedništva na sjednici su izabrani i ostali članovi odbora i komisija, doneseno je izvješće o proteklom četverogodišnjem razdoblju te plan za naredno razdoblje. Podnoseći Izvješće o radu ravnatelj Crvenog križa Bore Galac pojasnio je kako Društvo Crvenog križa Zadarske županije ne provodi direktno svoje programe, ali objedinjuje programe šest gradskih i općinskih profesionalnih društava koji djeluju na području Zadarske županije. Kroz protekle četiri godine, koje je Galac ocijenio solidnim, gradska i općinska društva provodila su djelatnosti humanitare pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, prve pomoći, rada s pomladkom i mladeži, kućne njege i pomoći u kući, savjetovališta za ovisnost, harm reduktion programa te službe traženja.

Kroz program humanitarne pomoći na području županije u protekle četiri godine podijeljeno je 5.262 paketa hrane i higijenskih potrepština, 65 kreveta, 800 pokrivača, 302 madraca, 188 peći te 74.500 kilograma odjeće. Novčana pomoć podijeljena kroz program humanitarne pomoći iznosila je 70.794 kune.

U proteklom razdoblju iskazali su se i doborovoljni davatelji krvi te je organizirano 655 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, prikupljena je 21.055 doza, a akcijama se priključilo 2.618 novih darivatelja.

Kroz program kućne njege i pomoći u kući na području županije realizirano je 50.279 posjeta korisnicaima, a pomoć je primilo 678 korisnika.

Kroz Harm reduction program dijeljene su sterilne šprice, igle, kondomi i alkoholne maramice, a posla je imala i služba traženja.

Plan za razdoblje od 2013. do 2017. temelji se na programima koji su i do sada provođeni.

Plan za naredno razdoblje je provoditi u što boljoj mjeri sve ove programe, a ukoliko bude interesa zajednice i ukoliko se uspiju osigurati sredstva otvoreni smo i za nove ideje, najavio je Galac.

Okupljenom kvorumu obratio se i novi predsjednik Rade Šimičević istaknuvši kako će Društvo nastaviti djelovati u smjeru u kojem je i do sada djelovalo.

Bili bismo svi najsretniji da nema ljudi kojima je potrebna pomoć, ali na žalost uvijek će biti onih koji će je trebati pa ćemo se truditi pomoći im koliko god možemo, a mislim da možemo napraviti korisne stvari i zahaljujem svima vama koji odvajate svoje vrijeme kako biste pomogli, zaključio je Šimičević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...