Radnici Croatia-Zadar Line-a ne odustaju: “Dokazat ćemo kriminalne radnje!”

Potaknuti pozitivnim primjerima onih koji su naplatili svoja potraživanja, radnici Croatia-Zadar Line-a okupili su se na prosvjednom skupu ispred starog autobusnog kolodvora. Od bivše uprave svoje tvrtke, 80 radnika potražuje 3 milijuna kuna.  

Pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija istaknuo je kako se radi o najduljem stečaju u Hrvatskoj koji je trajao 12 godina, a u kojem su bivši zaposlenici ostali i bez radnih mjesta i otpremnina.

– Pokrenut je novi postupak za isplatu otpremnina pred nadležnim sudom,  a traže i povratak na radna mjesta. Pred Državnim odvjetništvom i sudovima vode se postupci radi povrata imovine i nekretnina CZL-a d.d. u vrijednosti cca 50 milijuna kuna, a vode se i postupci zbog starog autobusnog kolodvora u Zadru, Obrovcu u vrijednosti nekoliko desetina milijuna kuna i Benkovcu, pa se traži konačno rješenje i tih postupaka da bi se bivšim zaposlenicima mogle isplatiti otpremnine i otvoriti radna mjesta, rekao je Uranija.

Radnici su najavili kako neće odustati i da su “spremni ići do kraja i dokazati kriminalne radnje bivšeg direktora Branka Katića koji je potpisao štetan ugovor”, kako je prenio član povjereništva Ivan Bucić.

Uranija je pojasnio da je “zbog duga od 4,5 milijuna kuna na Čazmu prebačena imovina vrijedna 50 milijuna kuna, temeljem uknjižbe na hipoteku”. Dodao je da će u slučaju izostanka reakcije Državnog odvjetništva i sudova “obzirom da Hrvatska ulazi u Europsku uniju 1. srpnja, biti prisiljeni obratiti se Europskoj komisiji”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...