TALIJANSKI MEDIJI BRUJE

Razvratni svećenici bludili čak i u samom Vatikanu

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Unutar Crkve, prema rezultatima istrage kardinalske tročlane komisije koju je papa osnovao za razotkrivanje razloga curenja informacija izvan vatikanskih zidina, postoje oni koji ‘unakazuju njezino lice’, Rekao je to Benedikt XVI. još na Pepelnicu. No, osim unutarnje borbe za vlast i novac, čini se da postoji i ‘pretpostavka o gej lobiju’, kako piše list Repubblica.

Pod naslovom na prvoj stranici ‘Seks i karijera, ucjene u Vatikanu razlog odustajanja Benedikta XVI.”, list Repubblica objavljuje prvi nastavak teksta o istrazi trojice kardinala. Jozef Tomko (89), Julian Herranz (83) i Salvatore de Giorgi (83) 17. prosinca prošle godine predali su Benediktu XVI. dosje od 300 stranica, ali još nisu zaključili istragu. Oko 300 stranica dokumenata, u dva toma, naslijedit će novi papa. U njima se, navodno, upozorava na kršenje šeste i sedme od deset zapovijedi, odnosno na blud i krađu, piše dopisnik Večernjeg lista iz Rima Silvije Tomašević.

Do sada se govorilo o korupciji, pa čak i napuhavanju troškova za postavljanje jaslica na Trgu sv. Petra, ali list Repubblica sada iznosi i kako su ‘neki visoki crkveni svećenici pod vanjskim utjecajem i povezani s laicima i njihovim mondenim životom’. Spominju se mjesta susreta, odnosno vile izvan Rima, jedan centar za estetiku…, ali i ‘unutar Vatikan’. Papa je u govorima jasno naznačio stanje, ali se njegove poruke nisu tada shvaćale, nije bilo moguće povezati ih s detaljima.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar