Referendumski ustanak pisao HND-u: Zašto HTV ne izvještava o nama!

Organizacijski odbor “Referendumskog ustanka”, poslao je danas otvoreno pismo Hrvatskom novinarskom društvu (HND) o vlastitoj zastupljenosti u medijskom prostoru. Pismo objavljujemo u cijelosti.

Cijenjeni gospodine Duka,

Obraćamo Vam se povodom medijske blokade građanske inicijative “Referendumski ustanak” koja se već 10 dana odvija u 56 gradova republike Hrvatske. Obzirom da Hrvatska radio televizija, koja bi trebala biti u službi građana i naroda koji plaćaju TV pretplatu, ne daje nikakve informacije o ovom važnom događaju, molimo Vas da se kao novinar i predsjednik HND-a javno očitujete o očiglednoj cenzuri.

Potpisi se skupljaju na teritoriju cijele Hrvatske, u organizaciji građana za građane, dakle niti jedna politička stranka ne stoji iza ove inicijative već je to isključivo izraz volje hrvatskog naroda. Pa zar to nije vijest koja zaslužuje prostor u hrvatskim medijima? Ovu peticiju vidimo kao pokušaj da se na civiliziran i dostojanstven način izborimo za slobodu i neovisnost našeg naroda i naše zemlje te kažemo dosta svim onima koji su nas doveli u ovo stanje siromaštva i očaja, koji imaju namjeru rasprodati našu zemlju, a njene građane dovesti u podređen položaj.

Stoga apeliramo da se oglasite i pozovete sve novinare na objektivno informiranje u cilju prekida očito nametnute cenzure. Pozivamo se na jedan od ciljeva Hrvatskog novinarskog društva:

“promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima”

Uz to Zakon o medijima u općim načelima članak 5, između ostalog, precizira: “Poticat će se proizvodnja i objavljivanje programskih sadržaja koji se odnose na: ostvarivanje prava na javno informiranje i na obaviještenost svih državljana Republike Hrvatske.”

Više informacija o skupljanju potpisa za 4. važna referendumska pitanja možete pronaći na stranici www.referendum.co.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...