Sabljar Dračevac: “Moja kandidatura nije donesena jednoglasno!”

Povodom izbora zadarskog SDP-a i kandidature Renate Sabljar Dračevac za mjesto županice Zadarske županije, upitali smo je o budućim planovima, planiranoj suradnji s eventualnim gradonačelnikom Bilićem, ali i za komentar na dosadašnje vođenje Županije.

Kako je istaknula, primarna zadaća bit će joj podupiranje stvaranja novih proizvodnih radnih mjesta, poticanje poljoprivrednog i marikulturnog razvoja, ali i turizma.

 

Stranka vas je predložila za kandidata za županicu – vjerujete li da ćete na toj poziciji ostvariti svoje pune ambicije?

Zahvaljujem se članovima županijskog odbora na ukazanom povjerenju. Kao županica prvenstveno ću biti okrenuta podupiranju stvaranja novih proizvodnih radnih mjesta. Svakako je područje poljoprivrednog i marikulturnog razvoja druga značajna grana razvoja. Treća grana je turizam moji se treba osuvremeniti, povezati sa zdravstvenim turizmom, arheološkim turizmom, sakralnim turizmom i svakako posjetom naših prirodnih ljepota unutar županije i bližoj okolici. Turističku sezonu treba usmjeriti razvoju djelovanja u svim godišnjim dobima.

Kroz programe biti će detaljno razrađeni i ostali segmenti razvoja u kojima županija nosi inicijativu. Želim reći da biti županica za mene ostvarenje mojih političkih ambicija, prvenstveno jer se radi o operativnoj funkciji na kojoj se mogu pokazati sposobnosti i mogućnosti. Planiram se osloniti na timski rad, koristit ću pomoć stručnjaka iz raznih područja a bitnih za razvoj županije, rekla nam je Sabljar Dračevac.

Da li je odabir bio jednoglasan ili se dio članova protivio Vašem imenovanju?

Ne, odluka nije donijeta jednoglasno, kratko je odgovorila.

Ako Ivo Bilić osvoji Grad a vama pripadne Županija, kakvu suradnju očekujete s nacionalnom vlašću?

Suradnja je neupitna, dodala je Sabljar Dračevac.

Kako je, po vašem mišljenju, protekao dosadašnji dugi niz vladavine HDZ-a?

Osobno sam izrazito nezadovoljna. Sredstva su se usmjeravala u potrošnju umjesto u razvitak i stvaranje novih proizvodnih radnih mjesta. Imali su priliku napraviti značajan progres zbog količine sredstava dobivenih iz državnog proračuna. Krajnje je vrijeme da i prosječni građanin dobije priliku za rad i budućnost koju zaslužuje za sebe i svoju obitelj. Jedini izbor je izbor novih ljudi koji znaju, hoće i mogu, zaključila je Renata Sabljar Dračevac za Antenu Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...