Šest učenika Tehničke škole Zadar odlazi na državno natjecanje

U Tehničkoj školi Zadar u petak je održano Međužupanijsko natjecanje srednjoškolskih učenika u sektoru strojarstva u disciplinama: Dizajniranje računalom – CAD, Dizajniranje računalom – CATIA, CNC tehnike – tokarenje te CNC tehnike – glodanje.

Na natjecanju su sudjelovala 24 učenika iz pet županija: Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske i Šibensko-kninske županije.

Učenici Tehničke škole Zadar uspjeli su se izboriti za svoga predstavnika u svakoj od disciplina, a čak u tri discipline zauzeli su prvo mjesto, te jedno drugo mjesto. U diciplini dizajniranje računalom – CATIA prvo mjesto osvojio je učenik Tehničke škole Zadar Domagoj Srzentić, drugo mjesto njegov kolega iz iste škole Branimir Čavrag, a treće mjesto zauzeo je Matija Zaharija iz Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka. U disciplini dizajniranje računalom – AutoCAD prvo mjesto osvojio je učenik zadarske škole Marko Vrkić, drugo mjesto učenik Pero Ljoljo iz Srednje škole Metković i treće mjesto Luka Jevnik iz Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka.

U disciplini CNC tehnike-glodanje prvo je mjesto pripalo Tehničkoj školi za strojarstvo i brodogradnju Rijeka zahvaljujući učeniku Filipu Andrašiću, drugo mjesto osvojila je Tehnička škola Zadar, odnosno učenik škole Franko Šimurina, a treće mjesto pripalo je njegovom kolegi iz škole Petru Baljaku. U četvrtoj disciplini, CNC tehnike-tokarenje, prvo i drugo mjesto osvojili su učenici Tehničke škole Zadar Tomislav Klarić i Tomislav Čulina, dok je treće mjesto pripalo učeniku Marinu Miletiću iz Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka.

Osim u disciplini CNC tehnike-glodanje, iz koje samo prva dva učenika idu na državno natjecanje, u ostalim disciplinama na državnom će se okušati učenici koji su osvojili prva tri mjesta. Tako će Zadar imati čak šest svojih predstavnika koji će okušati omjer znanja s učenicima iz ostatka Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...