Široku slavio na Višnjiku!

U 20. kolu regionalne ABA lige košarkaši Zadra izgubili su od Širokog u svojoj dvorani rezultatom 76:81. Nakon očajnog prvog poluvremena domaćina, gosti su na veliki odmor otišli s prednošću od osam poena, a na otvaranju drugog poluvremena ona je tricom Šakića narasla i na +11, 33:44. Tek tada Zadrani počinju igrati i predvođeni Kaštropilom i Vrbancom rade veliku seriju 25:6. Tako su došli do najveće prednosti na utakmici 58:50.

No, onda su stali i Široki je treću četvrtinu zaključio serijom 10-0, te je u posljednjih deset minuta igre ušao s +2, 58:60. Zadar je opet preko Vrbanca, Travisa i Kaštropila došao do +6, 71:65, no na drugoj strani nije mogao zaustaviti bivšeg igrača Karla Vragovića. Njegove dvije trice, dvica i dva bacanja držale su Široki u igri, a onda je, nakon jedne izgubljene lopte Zadrana, Ivan Ramljak u kontri izjednačio na 72:72, tri minute prije kraja. Bilo je jasno da je na pomolu još jedna dramatična završnica, treća uzastopna u dvorani Krešimira Ćosića.

Kaštropil je zakucao, Vragović koš-faulom okrenuo na 74:75, a Travis nakon skoka u napadu vratio vodstvo svojima, 76:75. S tim se rezultatom ušlo u posljednju minutu. Zadar je imao dva napada za povećanje vodstva, ali su oba puta suci dosudili prekršaj u napadu Vedrana Morovića na Johnathonu Jonesu. Djelitelji pravde su od samoga početka iritirali zadarsku momčad i publiku. Domaćima su dosudili dvije tehničke pogreške, Ivanovu u prvom i klupi u drugom poluvremenu, a s tribina su „počašćeni“ gromoglasnim zvižducima.

Šutalo je zabio za 76:77, 41 sekundu prije kraja. Ramljak je promašio šut s boka i Zadrani su 20 sekundi prije kraja morali raditi prekršaj. Šutalo je bio mirne ruke s penala za 76:79, Travis je promašio tricu i tu je priči bio kraj. Opet je Šutalo bacanjima potvrdio pobjedu Širokog, 76:81. Strasti su nakon utakmice uzavrele do te mjere da su suce od nasrtaja navijača morali spašavati zaštitari, a u smirivanje situacije uključila se i policija pa i članovi uprave kluba. Još u prvom poluvremenu su suci poslali Marija Mandira, pomoćnog trenera, da umiri dio publike iza koša, što je doista rijetko viđena scena. U konačnici, na ovaj ili onaj način, Široki je došao do sedma pobjede, a Zadar upisao 13. poraz. Isti omjer imaju i Cibona i Split, a ispod je samo Szolnoki Olaj s omjerom 5-15.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...