Slijedi hladan vikend, malo snijega i u Dalmaciji

Četvrtak je u Dalmaciji protekao u znaku promjenjivo oblačnog te uglavnom suhog vremena, a sada idemo vidjeti kakvo nam vrijeme slijedi narednih nekoliko dana:

U petak će biti promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima te suho. Puhat će umjerena i pojačana bura, a jutro će biti hladno s temperaturama između 1 i 6°C, u Zagori i niže. Najviše dnevne vrijednosti će se kretati u granicama od 6 do 9°C.

U subotu nas također očekuje promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme, samo ponegdje uz kraća sunčana razdoblja. Očekuju se i mjestimične oborine, u južnoj i srednjoj Dalmaciji će povremeno padati slaba susnježica ili snijeg, a na otocima uglavnom kiša ili susnježica. Na sjeveru Dalmacije je manja vjerojatnost za oborine, a ukoliko ih bude može se očekivati slaba susnježica ili snijeg. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura. Maksimalne temperature će biti prilično niske, većinom između 2 i 6°C, osim na otocima, gdje mogu doseći i 9°C.

U nedjelju slijedi djelomično razvedravanje pa će biti i dosta sunčanog vremena. Oborina može biti samo još tijekom jutra, i to uglavnom na krajnjem jugu Dalmacije. Temperature bez veće promjene u odnosu na subotu, a vjetar će okrenuti na sjeverozapadnjak.

Prema trenutno raspoloživim prognostičkim modelima, u ponedjeljak će zbog približavanja nove ciklone zapuhati jugo, a temperature zraka malo porasti. Do kraja dana će se gotovo potpuno naoblačiti pa će mjestimice biti i kiše, koja je zatim izgledna barem do srijede.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...