Stefaninini roditelji preostali novac žele ustupiti oboljelima od ACM-a

Obitelj Milda da današnjoj se konferenciji za novinare zahvalila svima koji su sudjelovali u akciji “Samo želim biti zdrava!”. Roditelji male Stephanie i tim kampanje predstavili su javnosti završni izvještaj. Najavljena je i registracija zaklade za oboljele od ACM-a.

Danijel Švenda, voditelj kampanje za pomoć oboljeloj zadarskoj djevojčici, rekao je kako je na današnji dan na računu 1.154.000 kuna. Napomenuo je kako “još nisu refundirani svi troškovi”.

– Na troškove medicinskog liječenja potrošeno je 1.006.000 kuna, dok je za nebolničke troškove utrošeno oko 83 tisuće kuna. Okvirni iznos fundacije je 1,8 milijuna kuna i taj bi iznos trebao biti prebačen na račun Zaklade, ako Centar za socijalnu skrb odobri njezino osnivanje, kazao je Švenda.

Pokretač medijske kampanje za pomoć Stephanie kaže da će se u slučaju ako zadarski Centar za socijalnu skrb ne odobri osnivanje zaklade iznaći neki drugi način financiranja oboljelih od ACM-a. Novac će se trošiti prema Rješenju Centra za socijalnu skrb od 10. rujna prošle godine. Od tog iznosa, maloj Stephanie se odobrava mjesečna naknada u visini od 1.000 kuna za troškove daljnjeg liječenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...