ČEKA SE NA ODLUKU CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB

Stefaninini roditelji preostali novac žele ustupiti oboljelima od ACM-a

Žeminea Čotrić

Obitelj Milda da današnjoj se konferenciji za novinare zahvalila svima koji su sudjelovali u akciji “Samo želim biti zdrava!”. Roditelji male Stephanie i tim kampanje predstavili su javnosti završni izvještaj. Najavljena je i registracija zaklade za oboljele od ACM-a.

Danijel Švenda, voditelj kampanje za pomoć oboljeloj zadarskoj djevojčici, rekao je kako je na današnji dan na računu 1.154.000 kuna. Napomenuo je kako “još nisu refundirani svi troškovi”.

– Na troškove medicinskog liječenja potrošeno je 1.006.000 kuna, dok je za nebolničke troškove utrošeno oko 83 tisuće kuna. Okvirni iznos fundacije je 1,8 milijuna kuna i taj bi iznos trebao biti prebačen na račun Zaklade, ako Centar za socijalnu skrb odobri njezino osnivanje, kazao je Švenda.

Pokretač medijske kampanje za pomoć Stephanie kaže da će se u slučaju ako zadarski Centar za socijalnu skrb ne odobri osnivanje zaklade iznaći neki drugi način financiranja oboljelih od ACM-a. Novac će se trošiti prema Rješenju Centra za socijalnu skrb od 10. rujna prošle godine. Od tog iznosa, maloj Stephanie se odobrava mjesečna naknada u visini od 1.000 kuna za troškove daljnjeg liječenja.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar