“Stilske vježbe” u četvrtk u HNK Zadar

U četvrtak, 28. veljače s početkom u 20 sati Zadrani će u HNK Zadar moći pogledati najdugovječniju predstavu na svijetu s istom glumačkom postavom, STILSKE VJEŽBE u kojoj glumi legandarni dvojac Lela Margitić i Pero Kvrgić.

U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status i ne silazi s repertoara već 45 godina te se za nju uvijek traži ulaznica više.

Premijera predstave se održala 19. siječnja 1968. godine u Teatru ITD te se neprekinuto izvodi već 45 godina.

Stilske vježbe su uvrštene u tiskano izdanje Guinnessove knjige rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

 

Predstavu, u kojoj jedna naizgled banalna zgoda iz tramvaja jedanaestice

prepričana na više načina postaje vrhunska komedija, režirao je Tomislav Radić prema djelu francuskog književnika Raymonda Queneaua Excercices de style.

Uz Radića, prijevod i adaptaciju predstave potpisuje Tonko Maroević.

Na premijeri te u idućih šezdesetak predstava Kvrgićeva partnerica je bila Mia Oremović, a u siječnju godine 1970. njezinu je ulogu preuzela Lela Margitić.

Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status te se za nju uvijek traži ulaznica više.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...