Stiže dugotrajnija stabilizacija vremena

Posljednjih nekoliko dana smo svjedočili zaista vrlo nestabilnom vremenu. U Dalmaciji je protekle nedjelje čak padao i snijeg, a prvi dio ovog tjedna nam je pružio oblačno i kišovito vrijeme.

Ipak, već od sutra nam slijedi stabilizacija vremena koja će, osim do kraja ovog, potrajati vjerojatno i prvih nekoliko dana sljedećeg tjedna.

Dakle, u četvrtak očekujemo barem djelomično razvedravanje, iako u prvom dijelu dana još može biti promjenjive naoblake uz ponegdje vrlo malo kiše. Puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura, a na krajnjem jugu Dalmacije početkom dana još uvijek jugo i istočnjak. Dnevne temperature između 8 i 13°C.

U petak će prevladavati pretežno sunčano uz malu naoblaku, a puhat će slaba do umjerena bura, poslijepodne slab zapadni vjetar. Jutarnje temperature između 3 i 6°C, u zaobalju i koji stupanj niže. Maksimalne dnevne temperature od 7 do 12°C.

U subotu očekujemo pretežno sunčano vrijeme sa slabom burom. Jutarnje temperature između 3 i 6°C, dnevne oko ili malo iznad 10°C. U zaobalju će i jutarnje i dnevne vrijednosti biti malo niže.

I u nedjelju će se zadržati stabilno te većinom sunčano. Puhat će slaba bura, a temperature vrlo slične onima u subotu.

Promjena vremena ne nazire se ni početkom sljedećeg tjedna. I u ponedjeljak i utorak će se zadržati pretežno sunčano, a temperature se neće bitnije promijeniti u odnosu na prethodne dane. To znači da će jutra biti prohladna, a danju relativno ugodno uz temperaturu oko 10°C.

Sada se čini kako bi se suho vrijeme zadržalo i u srijedu, ali to već ulazi u daleki prognozirani period kojem ostvarivost nije odveć pouzdana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...