Stiže snijeg, na kontinentu 20 a u gorju 50 centimetara

U naredna tri dana padat će susnježica i snijeg. U Zagrebu bi ga moglo napadati 20-ak cm, a u Gorskom kotaru i do pola metra.

Tijekom ponedjeljka u cijeloj će se Hrvatskoj naoblačiti, te će duž obale Jadrana padati kiša i susnježica, a u Lici i Gorskom kotaru obilan snijeg koji se navečer očekuje i u nizinama unutrašnjosti. Navečer u Dalmaciji neverini, a u zaleđu obilan snijeg. U unutrašnjosti će vjetar biti slab južnih smjerova, dok će na Jadranu zapuhati jak jugozapadnjak potom i jugo prema kraju dana olujne jačine, na otvorenom moru s orkanskim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -6 do -2, u Lici do -11, a na Jadranu od -2 do 2°C. Najviše dnevne bit će od 1 do 5, a na Jadranu od 4 do 10°C.

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati promjenjivo vrijeme s povremeno obilnim oborinama, u unutrašnjosti uz kišu, susnježicu i snijeg, a na Jadranu uz povremene pljuskove kiše i grmljavinu. Ponajviše snijega bit će u gorskim dijelovima. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren istočnih smjerova, a na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, na jugu Dalmacije s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -3 do 2, a na Jadranu od 2 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 6 do 11°C.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme s mjestimice obilnim oborinama, u unutrašnjosti susnježicom i snijegom koji u gorju može biti i obilniji, a na Jadranu kišom uz povremene pljuskove i grmljavinu. Jedino će u Slavoniji oborine biti mjestimične i slabe. U drugom dijelu dana u Slavoniji te na sjevernom i srednjem Jadranu očekuje se prestanak oborina te djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren istočnih smjerova, a na sjevernom i na djelu srednjeg Jadrana će zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na južnom umjeren do jak jugozapadnjak i jugo. Do kraja dana vjetar će biti u slabljenju. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -2 do 3,u Lici koji stupanj niže, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 0 do 5 u Slavoniji do 8, a na Jadranu od 6 do 11°C.

Granica između toplog i hladnog zraka nalazi se negdje između Hrvatske i Slovenije pa je teško reći gdje će biti koliko snijega. Sigurno je jedino da će u Gorskom kotaru i Lici napadati oko pola metra novog snijega. Jutarnje temperature bit će u minusu, a o njima će ovisiti koliko će se sniježni pokrivač zadržavati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...