Sunčan i topao početak klimatološkog proljeća

Još nas svega dva dana dijele od početka klimatološkog proljeća koje počinje u petak 1.3. , dok je astronomski (kalendarski) početak proljeća ove godine 20.3. u 12:02h.

I vrijeme će se sljedećih 7 dana ponašati u skladu s nadolazećim godišnjim dobom i postupno nas uvesti u proljeće nakon duge, oblačne i kišovite zime u Dalmaciji.

U srijedu će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Vjetar će biti slab, uglavnom bura i tramontana. Najviše dnevne temperature će se kretati između 11 i 15°C.

U četvrtak ujutro djelomice, a poslijepodne i pretežno sunčano. Dnevne temperature bez promjene u odnosu na srijedu. Ujutro će puhati slaba bura, poslijepodne slab jugozapadni vjetar.

U petak pretežno sunčano. Jutarnje temperature u Zagori oko 0°C, uz obalu između 3 i 7, na otocima i malo toplije. Maksimalne temperature većinom između toplih 11 i 16°C. Vjetar neznatan.

U subotu pretežno sunčano i ugodno toplo. Najviše temperature između 12 i 15°C. Poslijepodne i navečer slaba do umjerena bura.

U nedjelju još može biti umjerene bure koja će slabiti. Zadržat će se sunčano.  Jutro će biti prohladno, a danju toplo uz temperature između 13 i 16°C.

U ponedjeljak i utorak većinom sunčano te ugodno toplo. U ponedjeljak slaba do umjerena bura, u utorak slab vjetar južnih smjerova. Temperaturne vrijednosti će se kretati od 11 do 16°C.

 

Sve u svemu, zaključujemo kako nam napokon dolaze stabilniji i ugodno topli dani. Još će nas prohladna jutra podsjećati kako nas zima nije u potpunosti napustila, ali će sunčana i topla poslijepodneva biti iznimno prikladna za raznorazne vanjske aktivnosti, pa, ako ste u mogućnosti, dobro iskoristite nadolazeći period stabilnog vremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...