Taritaš: “Rušenje se nastavlja”

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš izjavila je sinoć u Koprivnici da se nakon Vira, s rušenjem bespravne gradnje kreće u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, a potom u Zagrebu.

Nakon Zagreba rušenje će se nastaviti u priobalju, a krajem proljeća i tijekom ljeta, odnosno za turističke sezone, bespravno izgrađene zgrade koje se ne mogu legalizirati uklanjat će se u unutrašnjosti Hrvatske, rekla je ministrica Mrak Taritaš, koja je u Koprivnici sudjelovala na HNS-ovoj javnoj tribini o legalizaciji bespravne gradnje.

Budući da se glavnina bespravne gradnje nalazi na moru i na području Zagreba, ta su nam područja prioritetna kada govorimo o ovom poslu, istaknula je ministrica Mrak Taritaš.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na romska naselja, jer za pretpostaviti je da tamošnji objekti neće biti legalizirni, i zbog neimaštine njihovih stanovnika i zbog toga jer se nalaze na zemljištu koje nije u njihovu vlasništvu.

Mi smo tog problemna svjesni. Ministarstvo je tako za romsko naselje na području Sisačko-moslavačke županije iz praračuna osiguralo sredstva s kojima smo platili arhitekte, građevinare i geodete kako bi se to naselje legaliziralo, rekla je ministrica Mrak Taritaš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...