Tončica Čeljuska zaista ima razloga za sreću

Nakon što je na svom profilu na društvenoj mreži Tončica Čeljuska objavila status: ‘Loši učenici bježe iz škole, a odlični iz Hrvatske’, bilo nam je jasno da nije riječ o najavi za Dnevnik 3, Linićevom smanjenju minusa, aflatoksinu, zdravstvenom odgoju, 350.000 nezaposlenih i slično. Dobro, možda indirektno.

Ipak, uz taj je status HTV-ova urednica i voditeljica poželjela sretan put svojoj kćeri Anuški, kao što to čini i protekle tri godine, koliko se njezina kći školuje u Beču, u kojem pohađa američki koledž.

‘Anuška je prije tri godine upisala američki koledž u Beču jer je praktički imala američku maturu – financije i biznis administraciju. U tome sam je zdušno podržala. Kada je upisala faks, digla je studentski kredit Zagrebačke banke kojim plaća svoje studentske troškove i školarinu, a ja sam joj jamac. Kredit će vraćati kada završi fakultet i zaposli se’, rekla nam je Tončica objasnivši da joj bez takve mogućnosti ne bi mogla pružiti školovanje u inozemstvu.

Na pitanje je li morala obećati da će se vratiti kući te kako se sama Tončica nosila s odvajanjem od kćeri, odgovara: ‘Nisam razmišljala o tome je li mi teško jer sam znala da je to najbolje za nju. Nije obećala da će se vratiti. Život je nepredvidiv, a Zagreb je uvijek roditeljski dom.’

Ponosna majka Tihane i Anuške, Tončica posebno ističe da generalno podržava školovanje u inozemstvu i samostalnost djece. ‘Anuška je među najboljim studentima i vrlo fokusirana na učenje. Kao strankinja nije osjetila nikakvu diskriminaciju, štoviše podrška izvrsnosti ondje je neupitna’, kaže novinarka naglašavajući da izrazito podržava integriranje mladih u internacionalnu priču.

‘Nažalost, previše je primjera mladih i iznimno talentiranih i školovanih ljudi u Hrvatskoj koji si ovdje ne mogu osigurati egzistenciju. Mislim da su joj perspektive bolje i šire internacionalnim obrazovanjem i ne vidim zašto bi bila nužno vezana za Hrvatsku’, rekla nam je Tončica i zaključila: ‘Svijet je predivno mjesto!’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...