CROBAROMETAR

Trećina građana ne očekuje ništa od članstva u EU-u

Screenshot
Tamni način

Hrvatska za 128 dana ulazi u EU. Iako smo DA rekli početkom 2012, da se kojim slučajem referendum održava danas, za ulazak bi bilo 54 posto, protiv bi bilo 37 posto, a ne zna 10 posto građana. No kada bi se sve svelo na jednostavno DA – NE pitanje, za ulazak bi danas bilo 60, a protiv 40 posto Hrvatske. Vidljivo je to iz posljednjeg Crobarometra koji objavljuje Dnevnik Nove TV, a provodi Ipsos puls.

 

TKO SU EUROFILI, A TKO EUROSKEPTICI

Eurofili ili građani koji su više europski nastrojeni su oni s višom ili fakultetskom diplomom, stanovnici gradova, ali i muškarci te stanovnici Zagreba i okolice.

Euroskeptici su većinom stanovnici stariji od 60 godina, oni s osnovnom školom, sa sela te građani Sjeverne Hrvatske.

 

A KADA ĆE SE VIDJETI EFEKTI ULASKA U EU

Za samo jedan posto građana efekti od ulaska vidljivi su i prije 1. srpnja. U prvoj godini članstva šest posto građana već očekuje neke pozitivne efekte, a u razdoblju od dvije do tri godine 22 posto Hrvatske nada se pozitivnim efektima.

U razdoblju od četiri do pet godina 17 posto građana očekuje vidljive pozitivne efekte, a tek nakon pet godina članstva efekte od ulaska u Uniju vidi 17 posto građana. Da neće biti nikakvih efeketa od članstva, misli 29 posto građana, a ne zna njih sedam posto.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar