Turanjci darovali 11 doza krvi

U sklopu svojih redovitih aktivnosti biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa provelo je u Turnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ovo je prva ovogodišnja akcija koja je već tradicionalno održana u prostorijama mjesnog ureda. Akciji se odazvalo 14 darivatelja, koji su spremnošću za pomoć nepoznatim osobama iskazali dobrotu i humanost. Za potrebe Opće bolnice Zadar – Odjela za transfuziju i Specijalne bolnice te Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru prikupljeno je 11 doza krvi, piše Zadarski list.

– Naš je zadatak da u idućem razdoblju znatno pojačamo svoje aktivnosti koje će rezultirati što većim brojem novih dragovoljnih davatelja krvi. Davanje krvi nije štetno i može je darivati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja od 18 do 65 godina, rekao je Romano Budanović, predsjednik Aktiva DDK Turanj.

Krv su dali: Romano Budanović, Nenad Bezinović, Anđelko Bolić, Frane Mandić, Sovjetka Pedisić, Ante Vidas, Ankica Žunić, Ivan Matković, Dario Colić, Jadranka Rogić i Vlasta Brčić.

– Potrebno je dodatno animirati nove, ali i ‘stare’ dobrovoljne darivatelje koji su dosad u Turnju ili negdje drugdje darivali krv, poručio je Budanović.

Prema posljednjem popisu stanovništva u Turnju živi 1.207 stanovnika, 625 žena i 582 muškarca.

– Želja nam je da u lipnju, na drugoj ovogodišnjoj akciji, prikupimo barem dvostruki broj doza krvi. Turanj to može, Turanj to hoće, ustvrdio je Budanović.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...