Učenicima besplatno rješavaju zadatke iz matematike i fizike

Ne vodi svaka priča o mladim obrazovanim Hrvatima izvan Hrvatske. Dokaz da ima i onih koji, svim odbijenicama unatoč, imaju dovoljno entuzijazma da poslovne početke žele graditi upravo u Lijepoj našoj, dvojica su mladića iz Zagreba. Svježe diplomirani profesor fizike Bruno Dimić i programer Goran Goldin, obojica nezaposleni, ovih su dana pokrenuli stranicu za besplatno rješavanje zadataka iz fizike i matematike za osnovne i srednje škole pod nazivom zadatak.hr, otkriva Slobodna Dalmacija.

Ne samo da na taj način (besplatno) žele pomoći svim đacima koji muku muče s ta dva predmeta, nego imaju i druge, ambicioznije planove. Bruno, koji formalno još uvijek čami na burzi rada kao nezaposleni profesor fizike, unatoč tome što je to zanimanje redovito na listi deficitarnih, ponudu za posao još nije dobio. On je i primjer kako država ‘potiče’ mlade na samozapošljavanje – projekt za koji je zatražio sredstva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u tu svrhu, glatko je odbijen, navodi Slobodna Dalmacija.

Kako koristiti on-line servis zadatak.hr? Postupak je vrlo jednostavan: na njihovu internetsku adresu možete poslati sve školske zadatke iz ovih dvaju predmeta s kojima muku mučite. Kada zadatak bude riješen i objavljen na njihovoj mrežnoj stranici, onaj tko je upit poslao automatski na svoj mail dobiva obavijest o tome.

‘Također, nudimo mogućnost komentara ispod svakog rješenja, kako bi bilo tko drugi mogao postaviti dodatna potpitanja ili upozoriti na eventualne greške. Na taj način želimo postići interakciju i komunikaciju s našim korisnicima’, kaže Bruno.

Na stranici se već sada nalazi nekoliko riješenih zadataka, a Bruno ističe kako stranica može pomoći osobito djeci u manjim sredinama koja nemaju mogućnosti dobiti i plaćati nerijetko preskupe instrukcije.

 

Također, učenici koji ostanu kući zbog bolesti sada on-line putem mogu pratiti i svladati gradivo koji su njihovi vršnjaci učili u školi. Bruno i Goran nadaju se da će i sponzori prepoznati njihov entuzijazam i kreativnost, jer planova za nadogradnju sustava ne nedostaje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...