Valentinovo u HNK Zadar

U četvrtak, 14. veljače s početkom u 20 sati za sve zaljubljene i one koje ljubav tek očekuje HNK Zadar priređuje koncert Ibrice Jusića, kantautora i šansonjera autentičnog i prepoznatljivog stila uz čije su pjesme rađale na tisuće ljubavi.

Na koncertu u Velikoj dvorani HNK, dubrovački će trubadur ili, kako ga zove Pero Gotovac čarobnjak pjevanog stiha, zadarsko Valentinovo začiniti svojim hitovima kao što su Mačka, Dobro jutro, Margareta, Ponoć, Jubi san vašu ćer, Na Stradunu i U svakom slučaju te volim i brojnim drugim pjesmama koje su obilježile njegovu 48. godina dugu karijeru. U svom specifičnom izričaju, mješavini raznorodnih glazbenih utjecaja, talijanskog, hrvatskog, francuskog, bosanskog te pokojom sevdalinkom sa svog posljednjeg albuma Amanet iz 2008. godine kada smo posljednji put imali prilike slušati u Zadru, Ibrica će ovogodišnje zadarsko Valentinovo učiniti nazaboravnim.

Ibrica Jusić je pjevao na pozornicama najvećih svjetskih koncertnih dvorana, kao što su Opera House Sydney, Carnegie Hall u New Yorku, China Theatre u Stockholmu, a kao prvi hrvatski pjevač 2004. nastupio je na jazz festivalu u Montreuxu. Često je skladao na stihove Paljetka, Cesarića, Šantića, Antića, Shakespearea, Brechta, Britvića, Zuppe i mnogih drugih velikih pjesnika. Tijekom svoje duge karijere izdao je sedamnaest dugosvirajućih nosača zvuka (LP-a i CD-a). Značajna je i njegova suradnja s kazalištem, koju je započeo još 1971. sudjelovanjem u nekim kultnim predstavama na Dubrovačkim ljetnim igrama, a nastavlja se i kasnije i to ne samo skladanjem scenske glazbe, nego i nastupima u kazališnim predstavama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...