Veterani Hajduka na humanitarnom zadatku u Beogradu

Legende Hajduka odigrale su humanitarnu utakmicu protiv nekadašnjih slavnih beogradskih nogometaša na Banjici, a domaćini su slavili sa 5:3. Strijelci su bili Klinčarski, Vukotić, Stanković, Šestić i Tomić za domaću momčad, a Šurjak, i Bursać (dva gola) za gostujuću.

Ivan Gudelj, bivši Hajdukovac i nekadašnji član reprezentacije Jugoslavije srpskim medijim rekao je kako je susret bio dokaz da sport ne poznaje granice.

 

‘Bez obzira na odnose između ove dvije zemlje, sport je nešto što nema barijeru. Ovo su igrači koji su nekada igrali zajedno, a u posljednje vrijeme smo se često i družili. Pokazali smo da je sport nešto najčistije i da je vječan, a vidimo da je i publika ovakvu utakmicu prihvatila odlično, s velikim ushićenjem’, kazao je Gudelj i prognozirao susret Hrvatske i Srbije na Maksimiru:

‘Hrvatska trenutno ima prednost na tablici, možda i bolju atmosferu, tako da je u blagoj prednosti. U takvim utakmicama uglavnom nema favorita, ali ovaj put Hrvatskoj dajem prednost 60:40 posto’.

 

Slično je govorio i Ivica Šurjak:

‘Kvalifikacijska utakmica Hrvatske i Srbije svakako će biti teška. Srbija do sada u kvalifikacijama nije pokazala sve što zna i može, ali sa druge starne Hrvatska ima sjajne igrače i objektivno mislim da je bolja’.

Utakmica je odigrana pred dvije tisuće ljudi, a organizirala ju je Zajednica Hrvata Beograda ‘Tin Ujević’, FS Beograd te društvo ‘Bačvice’ iz Splita.

Hajdukovi veterani odigrat će u nedjelju još jednu revijalnu utakmicu, u Apatinu protiv Vojvodine.

 

BEOGRAD: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Slobodan Santrač (izbornik)

SPLIT: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi, Ivica Šurjak. Dragan Holcer i Ivan Gudelj (izbornici).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...