Vlada povećala minimalac za 170 kuna, odluka dočekana s ironijom

Vlada je u petak na svojoj Facebook stranici objavila da bi, kako najavljuje u prijedlogu novoga zakona, nakon tri godine podigla minimalnu plaću s 2814 na 2984 kune.

Povećanje minimalne plaće za čak 170 kuna građane nije nimalo obradovalo. Uslijedili su brojni ironični komentari. “Evo nakon ovog možemo živjeti u blagostanju”, A jeste je povećali, svaka vam čast. Umjesto 4000 minimum da i najveći privatnik Agrokor digne plaće, vi je dignete za 170 kuna. Koji ste vi komedijaši!”, “Wooooooowww, u tri godine 100 kuna veća plaća? A koliko će porasti troškovi u tri godine? Tih 100 kuna ne može pokriti niti Linićev harač”, “Za tih 170 kn u sljedeće tri godine ću sebi sigurno osigurati budućnost, naime s tim novcem svakog miseca mogu kupiti još pet kutija cigareta, da ta budućnost što prije završi…”, samo su neki od komentara građana.

“Meni je smiješno da vi sami sebi podmećete noge ovakvim statusima, ljudi se već smiju iz očaja na sve vaše poteze…draga nasa Vlado, nemojte pisati statuse koji vrijeđaju poštenog radnika, na način da izgleda kao da se time hvalite…govori se o brutto plaći, a tih 170 kuna je inflacija već, pojela tako da svakako neće doći nama da ih mi pojedemo… kada podignete minimalac na iznos one imaginarne prosječne plaće u RH, onda se hvalite, ovako samo nabijate komplekse već dosta osiromašenom i ogorčenom narodu…”, komentirao je jedan čitatelj.

Drugi ističu da rade i za manje, da su bez posla, i da bi si najprije državni dužnosnici trebali značajno smanjiti plaće. Građani su u oko sat vremena ostavili preko 430 komentara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...