YouTube u Velikoj Britaniji postaje pravi televizijski kanal

Do kraja sljedećeg mjeseca, korisnici BBC i ITV televizijskih operatera moći će pregledavati YouTube stranicu putem svojih TV prijemnika, bez potrebe da ručno podese televiziju s internetom ili gledaju YouTube na računalu. Projekt je razvijen kao službena integracija u suradnji s Freesatom!

 

YouTube na televiziji bez puno muke

YouTube kanal biti će dostupan preko uređaja kao i ostali TV servisi ‘na zahtjev’ poput BBC iPlayera – dakle morat ćete platiti određenu mjesečnu naknadu kako biste ga mogli gledati. Dogovor bi trebao pomoći YouTubeu koji je prošle godine lansirao više od 60 kanala po uzoru na televiziju, uključujući ‘Fresh One’ Jamiea Olivera i razne emisije produkcije BBC Worldwidea, prenosi britanski Telegraph. Zanimljivo je kako je ova integracija razvijena u suradnji s YouTubeom kao dodatna integracija, za razliku od samostalnih integracija koje smo vidjeli i u Hrvatskoj te regiji raznih kabelskih te telekom operatera.

Emma Scott, direktorica Freesata, izjavila je kako čvrsto vjeruje u budućnost klasične televizije, ali i da sve više i više korisnika želi vidjeti drugačiji sadržaj na svojim TV prijemnicima. Korisnici Freesata, koji je s radom počeo 2008., trebaju kupiti uređaj kako bi mogli pristupiti servisu, no ne trebaju plaćati mjesečne naknade. Tvrtka je prodala više od 3 milijuna uređaja u preko 1.7 milijuna britanskih domaćinstava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...