Zadarski parkovi očišćeni od narkomanskog pribora

Udruga za suzbijanje i zlouporabe droge i pomoć obiteljima ovisnika “Nada” organizirala je prikupljanje odbačenog narkomanskog pribora na prostoru Perivoja Vladimira Nazora, Citadele i parka Kapetansko.

 Prva ovogodišnja akcija Udruge “Nada” samo je jedna u nizu ovakvih preventivnih akcija u cilju zaštite građana, poglavito djece, kako ne bi došli u konatkt s opasnim infektivnim materijalom.

Kristina Čurković, djelatnica Udruge, kaže nam kako je u planu više ovakvih akcija mjesečno. Zahvalila se djelatnicima Nasada koji su pomogli u prikupljanju šprica, igala, bočica i ostalog otpada kao izvora zaraze. 

Iz Udruge za pomoć roditeljima liječenih ovisnika najavljuju niz tribina tijekom ožujka, svibnja i lipnja. Ove godine obilježit će međunarodne dane obitelji i borbe protiv ovisnosti. Također, slave 15. obljetnicu osnivanja 29. lipnja. 

Udruga Nada broji 50-ak aktivnih članova i 40-ak volontera. Svi oni stoje na raspolaganju građanima i roditeljima koji u obitelji imaju ovisnika.

Obzirom na dugogodišnju uspješnu suradnju s Centrom za prevenciju ovisnosti, Centrom za socijalnu skrb, brojnim zadarskim liječnicima, psiholozima i zajednicama liječenih ovisnika, tu se može dobiti kvalitetna i stručna informacija o tome što možete učiniti kad se nađete u problemu ovisnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...