Zašto državna inspektorica ne ulazi u sve trgovačke lance?

Nakon što je podignula buru izjavom kako ne ulazi u neke trgovačke lance, glavna državna inspektorica Božena Vrbanić u razgovoru za HTV kazala je kako je krivo shvaćena. Tvrdi da u neke trgovačke lance ne ulazi samo zato što tamo nema robe koju ona traži.

‘Osobno ne bih ušla u neke trgovačke lance, ali to je moja subjektivna procjena na koju imam pravo’, izjavila je glavna državna inspektorica Božena Vrbanić u intervjuu Jutarnjem listu, nakon čega su se mnogi upitali što to ona zna, a građani ne znaju?

U razgovoru za HTV nije otkrila u koje to lance ne ulazi. ‘Strašno mi je žao da je izjava izvučena iz konteksta izazvala ovakvu lavinu zanimanja’, rekla je za središnji Dnevnik HTV-a.

‘To je bilo retoričko pitanje, na svakom je potrošaču da odluči što će kupiti s obzirom na to da na proizvodu ima popisane sve podatke’, kazala je. Objasnila je kako u neke trgovačke lance ‘ne bi ušla možda zato što nema robe koju ona traži’.

‘Imam svoje ustaljene standarde’, kazala je inspektorica.

Upitana da prokomentira optužbe da je Državni inspektorat prekasno reagirao na afere s opasnom hranom, kazala je kako je su reagirali ‘onda kada se prvi put ukazalo na nešto što se nalazi u trgovačkim lancima’, te da nije njihovo da nadziru proizvodnju.

Kazala je da ju nije strah hrane koju jedemo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...