Zbog čega padamo na muškarce

Privlačan muškarac mora imati određene kvalitete, a osim onih klasičnih, zgodan-visok-crn osobina, znanstvenici kažu kako nas privlače i ove stvari:

 

Muškarac u crvenom

Crvena boja označava moć, a ne koristi se samo u političkim okršajima. Muškarci koji nose crveno ili su okruženi ružičastim odsjajem djeluju mnogo privlačnije ženama, a istraživanja pokazuju kako takve muškarce smatramo i bogatijima i uspješnijima. Crvena je boja karakteristična za alfa mužjake, pa žene nesvjesno padaju upravo na muškarce koji imaju neki crveni detalj.

 

Pravi odabir glazbe

Iako se većini muškaraca ne sviđaju sladunjave, romantične pjesme, žene su puno sklonije pozitivnoj komunikaciji ako su izložene takvoj glazbi. Znanstvenici su ovo i potvrdili: Jednoj su grupi žena pustili neutralnu glazbu, a drugoj romantičnu, i nakon toga ih poslali na spoj. Ove koje su slušale romantičnu glazbu češće su davale broj telefona zainteresiranom muškarcu od onih koje ju nisu slušale.

 

Hrana pomaže

Čokolada radi čuda pri zbližavanju s muškarcem. Ako smo na spoju i muškarac naruči čokoladni desert, ima puno veće šanse osvojiti ženu, kažu znanstvenici. Hrana općenito povećava lučenje oksitocina, koji uzrokuje zbližavanje, a čokolada izaziva osjećaj sreće koju projiciramo na muškarca. Drugim riječima: Ako je naručio čokoladni desert, sviđat će nam se čokolada, ali će nam se sviđati i on.

 

Ples

Muškarci koji dobro plešu vrlo su privlačni ženama. Ako se dobro kreće na podiju, naš mozak to registrira kao da je dobar i u krevetu, te da je zdrav i ima odlične reproduktivne sposobnosti. Ovako nam muškarac šalje subliminalne poruke zbog kojih smo odmah više zainteresirane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...