Zelena akcija: “Skandalozno je da HRT zabranjuje reklamiranje poziva na referendum!”

HRT je zabranio emitiranje jinglove Incijative “Srđ je naš” koji su se već bili počeli “vrtiti” u eteru lokalnog Radija Dubrovnik prema zakupljenom marketinškom planu. Odluku o zabrani donijeli su šef HRT-a Goran Radman i prvi čovjek Hrvatskog radija, Dario Špelić.

Reklamama se građane pozivalo da izađu na referendum te daju svoj potpis za mogućnost da odlučuju o budućnosti projekta golfa na Srđu. O stopiranju reklame progovorio je Goran Radman na tribini o štetnosti utjecaja Srđa na kulturnu baštinu organiziranu u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu. Rekao je da se “ne može prihvatiti zahtjev nevladine udruge da zakupi komercijalne termine na javnom servisu”.

Međutim, Radman je otvorio mogućnost da će HRT dopustiti Incijativi besplatni medijski prostor, odnosno pratiti njezine aktivnosti, s obzirom na to da se radi o nevladinoj udruzi.

“Dobili smo informaciju da je na Radio Dubrovniku zaustavljeno emitiranje promidžbenih poruka koje pozivaju sve građane Dubrovnika da potpišu referendum za raspisivanje referenduma, bez obzira jesu li za projekt ili su protiv njega. Nastavljamo s ovim s čime smo započeli, ovo nisu jedini problemi s kojima se suočavamo, ali jedino što bih sada mogao nadodati je da smo od Ministarstva uprave dobili nadopunu da građani uz svoj potpis mogu dati ili svoj OIB ili JMBG”, rekao je pravnik Enes Čerimagić za Dubrovniknet.hr.

 

Zelena akcija: Skandalozno je da se zabranjuje reklamiranje poziva na referendum

Na cenzuru je reagirala Zelena akcija, koja je i zakupila medijski prostor za Organizacijski odbor za referendum, dok su same najave snimljene volonterskim djelovanjem.

“Zelena akcija zahtijeva da se građanima odmah počnu emitirati obavijesti o referendumu, prema unaprijed naručenom i plaćenom medijskom planu. Zelena akcija smatra da je doista skandalozno da se komercijalni sadržaji raznih tvrtki mogu reklamirati u medijskom prostoru Hrvatske televizije i Hrvatskog radija, dok se zabranjuju pozivi građanima da daju potpis za raspisivanje referenduma, čime se građane Dubrovnika onemogućava u ostvarivanju osnovnih demokratskih prava”, priopćeno je iz Zelene akcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...