Želite osvježiti look? Odrežite šiške!

Dosadila ti je sadašnja frizura, ali ne bi htjela radikalnu promjenu, već samo mali ‘update’? Zašto ne bi isprobala šiške?

Već neko vrijeme šiške su totalno ‘in’, a obožavaju ih i Taylor Swift, Carly Rae Jepsen, Lily Allen, Jessica Biel, Emma Stone, Cheryl Cole, Rooney Mara, Reese Whiterspoon, Zooey Deschanel…

Slatka glumica Zooey Deschanel, zvijezda hit serije New Girl koja godinama nosi guste i ravne šiške koje su postale njezin zaštitni znak, kaže da ih sad već smatra dijelom svoga identiteta.

‘Oduvijek se doživljavam kao brinetu sa šiškama. To sam ja! Nekoliko sam ih puta pustila da narastu, ali opet sam im se vratila’, smije se plavooka glumica.

Postoje mnoge vrste šiški, one mogu biti razbarušene, pune, stanjene, duge, kratke, ravne ili padati ukoso. Važno ih je samo prilagoditi stilu, ali i kvaliteti kose. Ako nisi sigurna kako bi ti stajale, stavi jedan pramen kose na čelo i pogledaj se u ogledalo.

Ukoliko je tvoje lice ovalnog oblika, to znači da si sretnica jer imaš najzahvalniji oblik lica. Pristaju ti sve vrste šiški!

Ako imaš četvrtasto lice, duge šiške u pramenovima uokvirit će lice, dok će nekoliko kraćih slojeva ublažiti crte lica dajući mu zaokruženiji i mekši oblik.

Srcolikom licu najbolje odgovaraju šiške koje će ublažiti naglašenu bradu. Naglašenim i ‘teškim’ šiškama postići će se proporcija lica.

Duguljasto lice voli šiške koje su počešljane blago u stranu jer tako vizualno skraćuju lice.

Uz okrugli oblik lica najbolje pristaju mekane, slojevite šiške koje padaju uz rub lica.

Da bi dovela šiške u red, bitno je, nakon što ih pažljivo isfeniraš, učvrstiti ih s malo laka za kosu. Ne zaboravi udaljiti sprej od glave na barem 20-30 cm (i naravno, zatvori oči). Budi štedljiva s proizvodima koji ‘otežavaju’ kosu pa ih nanosi samo na vrhove, i to u minimalnim količinama.

Budući da su u prvom planu, šiške zahtijevaju malo više brige, pa nemoj zaboraviti na njihovo redovito skraćivanje svakih mjesec dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...