Zmajlović u rafineriji u Bosanskom Brodu

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović najavio je da će danas, na poziv resornog ministra BiH, otići na sastanak u rafineriju u Bosanski Brod na kojem će mu biti prezentirani rokovi, odnosno tijek modernizacije rafinerije.

Naši pozivi resornom ministru u Bosni i Hercegovini su urodili plodom. Potrudili su se organizirati sastanak u rafineriji gdje će biti prezentirani rokovi odnosno tijek modernizacije same rafinerije, tako da ću se i osobno s time upoznati. Sigurno je da će me zanimati kako je rafinerija do sada poštovala te rokove i je li poduzela sve što je bila dužna u skladu s dozvolama koje su izdane, rekao je ministar Zmajlović novinarima u Ministarstvu nakon potpisivanja ugovora o financiranju šest projekata zaštite prirode.

Istaknuo je da je to još jedan korak naprijed u rješavanju pitanja rada rafinerije u Bosanskom Brodu. S obzirom na to da se radi o susjednoj državi, znamo da nemamo izravne instrumente i da nam preostaje diplomacija, razgovor i inzistiranje s partnerima, sa susjedima, da taj problem riješe, odnosno da se proces modernizacije rafinerije intenzivira, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...