Azerbajdžanci stižu u Biograd?

Hrvatska i Azerbajdžan prijateljske su zemlje kojima se pružaju odlične mogućnosti za suradnju na svim područjima, posebice gospodarskim, a upravo potpisana predsjednička deklaracija o strateškom partnerstvu ne samo da je potvrda dobrih odnosa već i poticaj za daljnje jačanje suradnje, složili su se u ponedjeljak u Zagrebu hrvatski predsjednik Ivo Josipović i njegov gost, predsjednik Azerbajdžana Ilham Alijev, koji su također razgovarali i o izazovima u svojim regijama.

Danas smo potpisali predsjedničku deklaraciju koja je potvrda naših dobrih odnosa, a posebno smo istaknuli želju za daljnjim jačanjem gospodarskih odnosa. Prostora je mnogo… mogućnosti za daljnju suradnju vidimo na području energetike, infrastrukturnih projekata, poljoprivrede i turizma, rekao je Josipović.

Nakon sastanka gospodarstvenika i dužnosnika dviju zemalja u ponedjeljak u Zagrebu, očekuje se niz konkretnih poslova, ocijenili su u sudionici hrvatsko-azerbajdžanskog poslovnog foruma.

Razgovaralo se o ulaganju Azerbajdžana u gradnju medicinsko-rehabilitacijskog centra kod Biograda, a Geofoto je pred potpisivanjem 99,2 milijuna eura vrijednog ugovora o izradi vojnog geoinformacijskog sustava po standardima NATO-a.

Dok su političari i poslovni ljudi razgovarali o jačanju gospodarske suradnje, ispred hotela Esplanada skupina hrvatskih aktivista prosvjedovala je protiv Alijeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...